A használt még nem elhasznált

hasznalt_konyv

Még akik egyébként ódzkodnak a másodkézből vásárolt holmiktól, legyen az ruha, műszaki cikk vagy babakocsi, ők sem elutasítóak, ha a használt könyv kerül szóba. Főként, ha más módon már nem lehet beszerezni egy vágyott kötetet.

Használt könyv

Bár mindenfelé egyre-másra jelennek meg az olyan ruhaüzletek, ahol már viselt – néha viseltes – ruhákat kínálnak eladásra, igazán olyan holmit szeretünk megvásárolni használtan, amelyiknek nem árt az idő. Egy régi, de még működőképes fényképezőgép ma nagy kincsnek számít akkor is, ha sok tulajdonos koptatta már. Egy míves asztal vagy polc szépen felújítva ugyancsak lakásunk éke lehet.

A használt könyv sem veszít értékéből, ha óvjuk, vigyázunk rá. Éppen ellenkezőleg. A könyvesboltokban szinte kizárólag a legújabb kiadású könyvek találhatók meg, a könyvtárak pedig csak kölcsönöznek. A néhány évesnél régebbi köteteket csak a használt könyv kereskedelmével foglalkozó üzletekben szerezhetjük be, esetenként nem kevés utánjárással. A ritkaság pedig emeli a használt könyv értékét.

A használt könyv rendelkezik az új könyv minden előnyével, viszont általában olcsóbban beszerezhető. Ha itt-ott több ujjlenyomat van rajta, kicsit kopottabb, az arra utal, hogy többen forgatták már lapjait, sokak lelték már örömüket az olvasásában. Ez a használt könyv értékéből mit sem von le.

A használt könyv piacán sok olyan mű van, amelyik sűrűn cserél gazdát, mert csak egy ideig van rá szükségünk. A tankönyvek, nyelvkönyvek, az iskolai kötelező olvasmányok hamar feleslegessé válhatnak. Éppen ezért éri meg jobban a használt könyv beszerzése.

A gyűjtőknek is kedvenc terepe a használt könyv birodalma. Bármit is gyűjtsenek – bélyeget, rovarokat vagy utazási élményeket –, szakirodalom mindenhez van, és néha már csak használt könyv formában szerezhető be egy-egy nélkülözhetetlen darab. A bibliofil kötetek gyűjtőinek pedig igazán örömükre szolgál a használt könyv kereskedelmével foglalkozó üzletben, ha ritka kötet akad a kezükbe.

Gyakran térnek be az üzletbe használt könyv vásárlásáért kisgyerekes anyukák, akik saját gyerekkoruk kedvenceit keresik gyermekeiknek vagy kispénzű nyugdíjasok, akiknek már csak az olvasás jelenti a szórakozást, és akik számára a használt könyv kedvezőbb ára is fontos szempont.

A személyesség és a közvetlenség sokak számára teszi vonzóvá a használt könyv kereskedelmével foglalkozó üzleteket. Munkatársaink szívesen segítenek egy-egy használt könyv beszerzésében is. Kapcsolataik révén az egyszerű vásárlók számára elérhetetlen forrásokból is meg tudják rendelni a kívánt kötetet, új vagy használt könyv formában egyaránt.

Amennyiben Önnek is birtokában van olyan használt könyv melyre már nincs szüksége, esetleg több kötet is, hívja munkatársainkat elérhetőségeinken, hiszen a könyvfelvásárlás a legfontosabb láncszem a használt könyv piacán.