Hagyaték felvásárlás

Az elhunyt hozzátartozók után megmaradt könyvekhez hasonlóan az ékszerek, festmények, esetenként bútorok is értéket képviselnek. Az örökösök a hagyaték felvásárlás során való értékesítéssel könnyen megválhatnak a felesleges holmiktól, ebben állunk rendelkezésére az érdeklődőknek.

hagyaték felvásárlás

Az idős emberek otthonában az évek hosszú sora alatt egyre csak sokasodnak a tárgyak, ám eltávozásuk után az örökösök szemében talán értéktelennek tűnnek. Ha egy-két emléket meg is tartanak, a teljes hagyaték felvásárlás útján máshova kerül. Az örökösök számára az a legegyszerűbb, ha egyben mindenen túl tudnak adni, ha a könyvek, bútorok, képek, mind egyszerre távoznak a már lakatlan ingatlanból.

A retro divatját éljük, nemcsak a régi korokból származó tárgyak számíthatnak érdeklődésre, de akár a közelmúlt emlékei is. Ha a hagyaték felvásárlás útján hozzánk kerül, előbb-utóbb elkelnek az egyes darabjai.

A könyveknél nincs semmiféle tematikus vagy a kiadás idejét érintő megkötésünk, szívesen átvesszük mindet, az újabbakat is, valamint a sokak szemében értéktelen népszerű irodalmat, az úgynevezett ponyvát, vagy akár az iskolai kötelező olvasmányokat. Amikor a hagyaték felvásárlás útján való értékesítésekor igazi antik darabok is előkerülnek, akkor azt is mérlegelnünk kell, szükséges-e könyvrestaurátorral javításokat végeztetnünk. Ennek költségei csökkentik a könyv felvásárlási árát.

Ugyanez elmondható bútorok esetében is. A teljes hagyaték felvásárlás útján történő értékesítésekor szakembereink alaposan megvizsgálják az egyes asztalosmunkákat, mennyire használhatók, szükséges-e a felújításuk, a garnitúrák teljesek-e. Amennyiben valamilyen keresett stílusban és jó állapotban levő bútor kerül a hagyaték felvásárlás során való értékesítésekor a birtokunkba, biztosan hamarosan új tulajdonosa lesz.

A hagyaték felvásárlás során történő értékesítésekor gyakran találkozunk olyan festményekkel, fotókkal, grafikákkal vagy szobrokkal, amelyek csak egykori tulajdonosaik számára voltak értékesek, a műtárgypiacon nem lehet eladni őket. Esetleg a különlegességek gyűjtőinek keltik fel az érdeklődését, akik előszeretettel böngésznek üzletünk kínálatában, így ezek a tárgyak is nagy valószínűséggel új gazdára találnak.

Sokan kedvelik a különleges hobbikat. Az örökösök azonban nem mindig tudnak mit kezdeni a nagypapa modelljeivel vagy természetfotóival, a nagymama kötésmintáival vagy receptgyűjteményével. A hagyaték felvásárlás útján történő értékesítésekor ezek a gyűjtemények is érdeklődésre tarthatnak számot.

Kollégáink hívásra házhoz mennek, ha szükséges, szakértők bevonásával felmérik a hagyaték értékét. Ha az Ön szándéka a hagyaték felvásárlás útján való értékesítése, elég bennünket hívnia, egyeztetés után mi felvásároljuk és elszállítjuk az ingóságokat.